• Click here to read my personal stories.
  • Click here to read my technology review like Windows 7 and Symbian smartphones.
  • Here is my review about Events like PIKOM PC Fair, GoMobile Expo and Kuala Lumpur International Book Fair.

Events: PC Expo 2010 @ Batu Pahat Mall, Johor

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera ;D

Yuhuu! Yeah, semalam Arib ikut family balik kampung dekat Batu Pahat, Johor. Dan malam semalam, family Arib ajaklah pergi ke Batu Pahat Mall dan Arib mention kat satu poster di dalam mall tu yang ada satu event akan berlaku keesokan harinya. Guess what? Yeah, PC Expo 2010! Before this, PC Expo 2010 dah pun diadakan di Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur. Dan sekarang ni dekat Batu Pahat, Johor pulak, hehe. Wah, ni kira first time Arib buat liputan pasal events dekat luar Kuala Lumpur. And yeah, before balik KL tadi, Arib singgah la kejap ke Batu Pahat Mall untuk mengikuti PC Expo 2010 dekat sana. So, sejauh mana PC Expo 2010 dekat Batu Pahat ni? Klik 'read more' untuk selanjutnya!


Actually, PC Expo 2010 ni memang tak jauh beza sangat dengan kat KL tu. Yeap, kat sini still jual gadget, peralatan komputer, notebook, smartphone dan sebagainya. Bezanya ialah yang KL punya PC Expo 2010 off course lebih besar dan apa yang penting, PC Expo 2010 kat Batu Pahat ni lagi murah berbanding dekat KL tu, hehe. Tau tak, harga satu beg laptop kat sini boleh dapat RM33 berbanding RM45 dekat KL. Bukan tu jew, earphone Sony kat sini boleh dapat dalam RM20 jew. Huhh, murah mehh!
Bila Arib test earphone Sony tu, fuhh, sound dia 'meletop' kowt. Bunyi bass dia, wahh, bom bom bom. So, apa lagi, Arib beli lah satu untuk dibawa pulang, hehe.


Bagi mereka yang tinggal berhampiran dengan kawasan Batu Pahat, sama-sama lah kita memeriahkan PC Expo 2010 kali ni. Woahh, walaupun tempat dia kecik tapi Arib kira, barang-barang dan gadget-gadget yang dijual kat sini semua dah lengkap, macam-macam ada. Cuma pengunjung jew nak beli atau tak, hehe. So, selamat berjalan-jalan!Hee, sekian sahaja untuk kali ni. Nantikan review Digital Lifestyle Expo 2010 di Arib's Blog! Terima kasih kerana membaca! Sekian, wassalam.

Editor: Esok Digital Lifestyle Expo dekat KLCC pulak, yayy!

Tentang Penulis
Seorang yang suka dengan dunia komputer dan gadget. Berpengalaman luas dalam dunia telefon bimbit. Ikuti beliau di Twitter: @aribismail dan Facebook: Arib Ismail untuk sebarang pertanyaan yang berkaitan dengan dunia IT.

0 Comments:

Post a Comment

 
Arib Ismail © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top