• Click here to read my personal stories.
  • Click here to read my technology review like Windows 7 and Symbian smartphones.
  • Here is my review about Events like PIKOM PC Fair, GoMobile Expo and Kuala Lumpur International Book Fair.

Event: The PIKOM PC Fair 2009 (III), Day 2 Coverage & TV3's Jom Heboh


Assalamualaikum,

Hye, hye :D
Yeah, harini Arib pergi PC Fair ni lagi,
Haha, semalam tak puas lah, hari ni nak jalan & jalan lagi ;)

Hah, hari ni pengunjung yg dtg memang ramai dari semalam,
Free gift susah nak dapat, pen pun dapat sebatang jew, semalam 4 pen :P
Maklumlah, hari ni hari Sabtu, mmg orang ramai keluar hari ni,
Maybe esok lagi ramai kowt, aiyoo =.=

Hmm, hari ni Arib still keluar dgn adik, Adib
Tapi takpe, kalini Arib ditemani dgn kawan Arib, Nasif
Dye ni pun tak kurang hebatnya, sukakan komputer jugaa :D

Before carik barang2 yang patut dicari,
Kitorang pusing2 dulu satu PC Fair tu,
Apa yang menarik perhatian kitorang time pergi booth Alienware
Ada contest, Need For Speed ProStreet time challenge contest,
Sape2 yg mencatat masa paling singkat, dia dikira pemenang :D
Hadiah? Mestilah set gaming dari Alienware ni like keyboard, gaming mouse, etc.
Ingatkan senang main game ProStreet ni,
Bila test main, fuhh, susah nak kawal, tak biasa maa :O





After kitorang main game tu,
Kat booth Alienware tu jugak ada Facebook contest
Apa yang perlu dibuat, korang kena tangkap gambar dgn makhluk2 pelik ni
Dan, sape punya gambar kena 'Like' terbanyak, dikira pemenang ;D





Hmm, hari ni main point Arib nak pegi PC Fair ni lagi
Nak carik Keyboard + Mouse Wireless untuk PC Arib ni,
Finally, Arib dapat beli Wireless Desktop dari Microsoft, RM69 :)
Yang best nyer, sape2 yg spent RM60 ke atas kat booth Microsoft ni,
Korang boleh dapatkan satu lucky draw tau, hadiah best2 ;)



Nasif pulak nak carik Memory Stick Pro Duo untuk handphone dye,
Akhirnya dye dapat beli M2 + Pro Duo Adapter 2GB dgn harga RM34
Kat situ jugak, Arib beli memory card reader MicroSD+M2, RM5 jew
Before balik, Arib beli cooler pad yg boleh lipat2 utk laptop, RM10 :)

Okay2, apa kata cuci mata jap dengan picca2 ni :D


External Hard Disk 1TeraByte (1TB), RM279 ;)


HP's Core 2 Duo Notebook, RM1799


Sony Ericsson Stereo Bluetooh, RM113 &
Portable Bluetooth Speaker, RM80



Sumpahan Orang Emas?! (Ni org betul tau, kesian dye jd cam patung =.=)

After kitorang pergi PC Fair ni,
Kitorang decided nak pergi Jom Heboh pulak,
Macam biasa, kena naik LRT Aliran Kelana Jaya dari KLCC (Putra ler tuu)
And then tukar train dekat Masjid Jamek, naik LRT Aliran Ampang (former name Star)
Untuk ke Bukit Jalil ;)

Hah, kitorang pegi Jom Heboh ni sajew jew jalan2,
Asyik2 pergi tempat IT jew, sekali sekala nak jugak pegi2 tmpat mcm ni :)
Ramai tu memang ramai lah, but still okay lah keadaan kat sana

Hmm, okay, Arib rasa tengok gambar lagi best kowt, haha :D


Gerai pakcikk kentang ;P


Diorang ni mmg selalu kenakan org :P Bang Bang Boom!


Din JJ, Jejaka Jambu dlm citer Fara :D (lupa pulak nama actor ni =,=)


Bekas anak murid mak Arib time kat SMK Bangsar dulu, Black Mentor 3 :)
Aku rinduu, sayang kamuu, wowoo~ Suara dye memang hebat :D



Jawa Raingers ;D

Okay2, esok hari terakhir PIKOM PC Fair bagi tahun 2009.
So sesiapa yang still tak dapat pergi, boleh pergi esok
Arib akan berada kat sana pada malam hari, eh?
Yea, Arib nak tngok keadaan kat sana time waktu dah nak tutup
Mana tau, ada harga gadget lelong kew time tu, last year kann :)



PIKOM PC Fair 2009 (III)
4-6 December 2009
KL Convention Centre
11:00 am - 9:00 pm

Nantikan 'coverage' hari terakhir PC Fair 2009 pada hari Isnin 7/12/2009 :)
Sorry, esok malam nak update blog maybe tak sempat.
Okay reader, thanks for reading!
Sekian, wassalam :)

Tentang Penulis
Seorang yang suka dengan dunia komputer dan gadget. Berpengalaman luas dalam dunia telefon bimbit. Ikuti beliau di Twitter: @aribismail dan Facebook: Arib Ismail untuk sebarang pertanyaan yang berkaitan dengan dunia IT.

3 Comments:

Cucuopahatok said...

ceh. i bought d5000 at price yg yu display tuh!

malas nak g pikom kne la 3288!

siyes regret! nak jual ah cmnie! haha

Arib said...

Haha, dah terbeli nak buat macam mana, guna jew.
Lain kali, kalau nak beli camera, tunggu la PC Fair yerk ;)

aBe said...

kepada yang ingin beralih arah daripada window sebelumnya kepada window 7. Anda boleh memuat turun window 7 disini secara percuma http://y.ahoo.it/vypLdq

Post a Comment

 
Arib Ismail © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top